torsdag 19 november 2009

Vaccination- och dansdag

Förkylning har nästan lagt sig nu
Vaccinering idag mot svininfluensan

Idag hade vi Thomas i slutproduktionen. Kul var det, började på en ny koreografi, lite gammal musik och hattar. Soft koreografi, lite showjazz kan man nog säga.

Härom dagen fick jag en blåsa på tungan (vilket inte är så ovanligt för mig, har in princip alltid en liten blåsa i munnen, men jag är så van att jag nappt läger märke till dem). Den härblåsan blev större och på onsdag morgon (då jag vaknade alldeles för tisigt- 04:35, då timmar för tidigt) var den mycket större. Väldigt irriernde när man ska sitta och skriva nationellt prov sammma dag (1. Vaknade tidigt, så att man är jättetrött på provet, 2. Man irrterar sig på att tungan har en annan form än den brukar ha). På grund av min trötthet, som fortsatte ända fram tills jag kom hem, så gick jag och lade mig. Kom hem två, kokade lite tortellini, satte på min sovtröjan, tvättde bort sminket och lade mig och so i två timmar ungefär. Jätteskönt. Så, förkylningen finns fortfarande kvar inom mig någonstans, men jag är absolut på "förfriskningsvägen".

Vaccinerade mig mot svininfluensan idag i skolan. Gick prima. Det var nog den av de sprutor jag tagit som känts minst, så det var skönt det Tyvärr hade vi vaccinationstid under den tid vi hade danslektion, så vi fick smita iväg under lektionen, vi som skulle ta sprutan, och fick egentligen inte vara med och anstränga os efter, men sån är inte jag, så jag jag med lite ändå. Kul dag.

Juste, vi hade improvisation och komposition med Lena innan lunch också. Det var rätt kul, vi körde uppvärmning, improvisition och sen satte vi ihop korta kombinationer och visa upp för varandra. Riktigt kul, men kände mig lite trött emellanåt, är ju inte riktigt frisk än.

Nu ska jag och mamma fixa käk, men måste jag göra läxan till musikalen i morgon. Vi ska rita upp våran karaktär, hitta kläder som vi tycker passar och i morgon spela upp karaktären. Vi ska alltså gå in i rollen. Så det ska kjag leka med efter maten.

Chili-kramar till folket!

Veckans Ordspråk v.47


"Den som håller sig väl med alla
är incke vän med någon"


Drottning Kristina

lördag 14 november 2009

Sjuk sjukt sjuk

Jag blir aldrig frisk.
Mer än en vecka nu, jag vill börja träna igen!

I torsdags åkte jag till Robert och chillade och lyssnade på musik. Han hade plugg, så han satt med det, och jag spela lite gitarr. Senare blev det "Troja", var dags för mig att se den tänkte jag. Mys mys.

Igår var vi på fest hos Jesper som fyllt 18. Det var riktigt kul, vi kände inte vidare många människor innan, men lärde känna flera trevliga töser och killar ;)
När jag var på väg till Amanda innan festen, mådde jag inte speciellt bra, och tänkte att jag egentligen borde ligga hemma i soffan och kolla på idol och bli frisk. Men jag hade en jätterolig kväll, fylld med dans och trevliga människor.
När jag vaknade i morse mådde jag riktigt dåligt. Kände mig väldigt trött, väldigt täppt i näsan och hosta. Helt sänkt typ, så jag har varit halvdöd hela dagen. Gick ner till Maren där det var railjam, käkade en pannkaka och gick hem sen. Så himla kallt det är ute nu också, skinnjackan är ingen höjdare vid kyla och förkylning.

Är jättetrött nu, klockan är 16:40, ska lägga mig på sängen ett tag, kommer säkert somna så fort jag blundar. Senare ska jag och mamma äta tacos och så blir det "Day After Tomorrow", jättebra film, var länge sen man såg den. Blir lite chips sen också.

Hade egentligen planerat att åka till pappa ikväll, men det jag funkar inte, känner mig för sjuk tyvärr.

Puss o kram

torsdag 12 november 2009

Dansföreställning en Estocolmo med klassen

Väldigt soft dag idag! :)

Handledartid mellan tio och elva, tittade på när de anda dansade, var med lite, är fortfarande lite sjuk. Käkade lunch, jättegod italiensk gryta! (oliver och soltorkade tomater!!!)
Efter lunch åkte vi in till stan och tog oss till Dansens Hus där visulle titta på en dansföreställning! SJukt bra var den! Det var fullt med levande stearinljus på scenen när de dansade.

Har fortfarande lite hosta, men ska fortsätta ta det lugnt så att jag blir heöt frisk :)

Nu ska jag till Robert! :)<3

chilidilihej

onsdag 11 november 2009

Nationellt tal utan hosta som störde är stort +

Idag var det nationella muntliga i svenska,
det gick bra, trots min förkyning!

Blev faktiskt lite lättad i morse när jag märkte att jag inte var lika trött som jag varit de senaste dagarna jag vaknat. Jag har dessvärre en del hosta kvar, men jag lyckades håll min hostfri genom hela talet. Men nu sitter jag här och hostar igen, men det känns inte riktigt lika illa som det varit. Men i natt, det var inte roligt. Jag har ostt så mycket i natt, vet inte hur mycket jag har sovit, men det känns som att jag låg vaken ett ba tag.. Ändå va ja pigg idag när jag vaknade.

Jag ställde klockan på elva för att ha mycket tid på mig och hinna ta det lugnt innan jag skulle hålla talet, som skulle framförasklokan två. Jag hade tänkt gå till skolan innan och skriva ut (och klart) mitt PM och mitt tal. Jag fattade inte hur man skulle skriva PM:et, men lyckaes få hjälp igår, och idag fick jag tad i pappret jag inte hade. Så jag skrev ihop min PM på lika lång tid jag skulle tala, alltså ca 5 minuter.

Talet gick bra, jag taet i ungefär 4:15 tror jag det var. Jag är nöjd med det.

Ska ta det lugnt nu på eftermiddagen innan ska ska ta tåget in till stan och möta upp Amanda. Melissa Horn ikväll ju. Ska bli så underbart. Göta Lejon klockan 20:00. Fick idag reda på att vi ska på förestälning på Dansens Hus med klassen i morgon på eftermiddagen, vilket innebär att vi inte har några lektioner på eftermiddagen, vilket i sin tur innebär att jag inte behöver sätta mi nu och klottra nr ett svenska C-tal på 15 minuter. Puh! Lättnad, jag skulle aldrig orkart/ hunnit det nu.

Vad ska jag göra nu då? Bestämde med Amanda att ses halv sju p BK på Medis, får se om jag åker upp rätt snart och cillar i stan eller om jag är hemma.
Juste det måste jag berätta. Igår kom mamma och sa att man kunde ställa sig i bostadskö förlägeneter i stockholms innerstad, samt runtom. Jag hann inte registrera mig igår, så jag kanske gör det nu. Om ine mamma borde vara med när man göra det. Det kostar typ 250 kronor/ år, mycket värt! Jag drömmer om enly på Söder eller Kungsholmen eller någonannan schysst stans, i stans mysiga kvarter. Det är ju några års kö, så det är dags att ställa sig i kö nu.

Puss, hej på dig :)

tisdag 10 november 2009

Koncert

Fan vad jag hostar. Inte det minsta kul, och dessutom har jag ont i halsen.

Hur ska det gå? Hur ska det gå?
Hur ska det gå? Hur ska det gå? Hur ska det gå?

Hur ska det gå på nationella i svenska i morgon med min hosta och min hals? Vet ej.
Hur ska det gå på Melissa Horns koncert i morgon? Mycket bra såklart!

Blir nationella mellan 14:00 och 15:00, ledig innan. Efter blir det hem och plugga lite, sen upp till Stockholm och träffa Amanda, donka och sen Melissa Horn på Göta Lejon!

Mums!

Music


En kär vän kom fram en stund idag.
Kärlek.

Del av garderobproblem löst

Blev hemma idag också.
Känns skönt, jag vill bli helt frisk tills i morgon, då det är muntliga nationella i svenska. Ska skriva klart talet idag också.

Igår sov jag hela dagen, underbart var det verkligen. Idag sov jag till kvart över elva. Jag var pigg när jag vaknade, känns jättebra, eftersom det betyder att jag håller på att bli frisk och att jag har sovit ikapp de sovtimmar jag missat.
Igår bakade vi massa bröd, så till frukost blev det två grekiska lantbröd-mackor med ost och gurka och en latte, Mumma. Slog på teven till frullen och tittade på Project Runway. Det är som Top Model fast det är designers som tävlar istället. Det får ett plus av mig att en designertävling har startats istället för modelltävling. Top Model är ju galet, man ska vara hypermager och knappt äta, man ska ta hand om sin kropp pch det är ju knappast vad man gör när man bantar fast att man inte ens behöver det. Project Runway var kul att titta på. Det var en modevisning med olika teman, kul att se de olika kollektionerna. Man blev lite inspirerad.

Jag har kommit fram till en sak (och det var inte igår, det har funnists i mitt huvud ett bra tag!!). Det är att min garderob behöver förnyas., och därmed rejält. Som små vingar som lyfte upp mig en bit i alla fall, kom Jennie och sa att hon hade rensat sin garderob igen. Det var underbart, för det behövdes! Jag hittade lite allt möjligt i den stora svarta sopsäcken som kläderna lagts i, bl a två par short (gula och svarta), bas-t-shirts i svart, toppar i olika färger och modeller. Lite variation, vilet var bra, eftersom jag behöver förnyin inom flera klädesområden. Dock får jag vänta med att använda shortsen tills i vår/sommar.
Eftersom det blev två kassar med kläder som ska förflyttas från Jennies garderob till min, så tog pappa hand om dem så länge, så hämtar jag dem nästa gång kommer till honom. Det var halloween och min bruna väska var knökad med kläder och andra grejer, så mer kläder fick inte plats.

Jag måste ta och ka till pappa snart, mötena har blivit så glest planerade den här hösten. Jag harhaft en del i skolan och som gymnaledare går det åt en del tid, både om helger och på vardagarna, så att åka till pappa har blivit lite undanskuffat. Det får det bli ändring på nu. Jag måste verkligen ta tag i mitt bilkörande. Jag har varit arton i nio månader nu, och har inte ens börjat på bilskolan än. Har endast kört med pappa. Ska nog börja ta lektioner snart, lika bra, få körkortet fixat, skulle vara så skönt.

Nu ska jag sätta på till skön pianomusik, komponerat av Yiruma, och sätta mig med svenskatalet.

måndag 9 november 2009

Veckans Ordspråk v. 46



"Ta ut gläde i förskott när du har tråkigt"


Bo Björkstam

Start för premiär

Nu börjar "Veckans ordspråk"!!!

Var extra uppmärksamma, för en gång varje vecka kommer
ett fint och klokt ordspråk,
hämtat ur den heliga boken:
Kalendern

Sammanlagt 14h 15 min sömn efter "god natt" kl halv två på natten

Jag har blivit sjuk så idag var jag hemma från skolan. Riktigt skönt.
Dagen spenderades på ett mycket omtyckt sätt: sova.

Jag hade ställt kockan på halv elva. Ja, jag tänkte kvällen innan att, "om jag känner mig bättre i så kan jag gå till skolan på eftermiddagen". Men så var inte fallet idag. Jag gick upp och gjorde i ordning lite frulle bestående av två mackor och till efterrätt en bulle. Mycket gott. Spanade samtidigt på den svarta fyrkantiga maskinen so visade fotboll. U17 VM. Jag hängde väl med ett tag (under mitt frukostätande in princip) sedan var jag så trött att jag bestämde mig ör att gå och lägga mig igen.
Vi kom hem sent igår efter goselkoncerten, så jag kom väl inte i säng förrän efter ett, så därför var jag väldigt trött när jag vaknade i morse. Detta ledde till att, efter mitt soffdeg me frukost, var så trött att jag gick och lade mig i sängen igen och somnade. Underbart var det. Jag gick och lade mig vid elvatiden skulle jag tro, och sov ändå till klockan fyra! Det var underbart!

Trots min sovdag har kvällen varit rätt trött ändå. Sitter här nu, klockan är 22:21, och tänkter gå och läggam igsnart. Kvällen har gått rätt fort känns det som. Mamma kom hem vid halv fem, vi lagade skruvpasta och kryddjärpar. Det var väldigt gott, med tanke på att jag inte ätit någon lunch (då jag sov vid lunchtid). Har resten av kvällen legat i soffan framför "Förkväll", som jag för övrigt såg nästan hela programmet för första Underhållande och kul, det är det alltid- det är ju fotboll.

Trött Maja ska snart ta ut ett bröd ur ugnen, jag tror att mamma har bakat tre omgångar bröd ikväll. Sedan ska jag sova, är riktigt trött igen. Blir en hemmadag i morgon med. Skriva klart talet inför svenska nationella muntliga. Hoppas på att min röst kommer bära i fem minuter på onsdag. Därför ska den kureras i morgon.

Kramar till alla/ /
Maja

söndag 8 november 2009

Glädje på Kulturnatten

Igår var det Kulturnatt på stan här i Södertälje.
Riktigt kul hade man.

På förmiddagen blev det lite plugg, började skriva på talet till nationella i svenska, muntliga, som är på onsdag. Får ta och sätta mig med det snart tror jag. Igår på eftermiddagen sjöng jag då, på kulturnatten, det gick bra och var kul! Jag var jättehes när jag vaknade på morgonen efter en helkväll med grymt folk hos Melinda, så jag tänkte "Faan, nej jag kommer inte kunn sjunga idag, damn it!" Men det blev bättre framtill eftermiddagen, efter att fått en massa varm vatten och te i sig, så det gick riktigt bra att sjunga!
Efteråt träffad jag Evelina och några tjejer från hennes klass, plus min mamma och evves mamma. Vi satte och och fikade lite, sen drog jag mig hemåt för att äta lite mat med mamma och hennes väninnan Lissan. Mycket gott och trevligt.









Vid halv åtta var jag tillbaka i vimlet på stan för att höra grym musik. och visst var det grymt! Clockwise körde flera låtar, de är bra de där killana alltså, och det kvinnliga nytillskottet Anna på fiol är megaduktig!
Clockwise bjöd på en härlig koncert, som bidrog till så mycket dans för oss i publiken att svetten rann.
Resten av kvällen var en väldig bra kväll. Trevlig. Massa trevlig människor att umgås ed. Det är lycka, sann lycka!
Vi tog en öl på centralpuben och satt och samtlade om allt o inget. Anna, Maria, Erik, Madde, FIip med flera förgyllde kvällen och jag hade det jättetrevligt!

Tack för kvällen brudar och män!

fredag 6 november 2009

Härligt lagom slapp dag

Göra i ordning kaffe och två mackor.
Titta lite på något värdelöst teveprogram.
Sätta sig vid datorn för att kolla facebook och klottra ner några rader här.
Lyssna på musik och spela gitarr.

That's how it should be
Jag älskar att komma hem.

Kiss.
Gaash, dem är jävligt bra. De är några man bara vill höra mer av. Bra musik det där.
Har suttit och lyssnar på och spelat "Beth" på gitarren nu. Den är underbar.
Black Diamond är grym, den med.

Sitter här,
osminkad i svart brottarlinne, baggyjeans och min stora stickade orange mössa
med håret instoppat i en knut inuti.
Skönt som tusan, till tusen.

Maria kommer hit om några timmar, två kanske,
då ska jag följa med henne på stan och hitta ett par sexiga glansleggings till henne! ;)
Sen blir det göra oss i ordning här hos mig, och efter det bär det av till Melinda, där det bjuds på middag, massa trevliga människor och några lekar som hon tydligen förberett, undtar vad det kan vara ;)
Blir nog en toppmysig och trevlig kväll!
Får ju träffa mina fina flickor också! Då är det prima!















Jag och mina brudar i Milano i somras!!

Jag har in princip övervunnit förkylningen nu, ynkans ont i halsen bara, men pigg som en mört är jag!
Det var jag däremot inte på balettlektionen, men det berodde väl troligen på att det var just balettlektionen.
Vi har kommit en bit på slutproduktionen i balett nu. Ska lära mig mitt solo bara. Börjar med det nästa vecka.

Dansa är väligt kul! Gör det om ni är intresserade, ni fastnar och glädjs!

Puss alla fina människor

torsdag 5 november 2009

Hostans, träningsvärkens och slapparns dag. Men även mucho fun in Machu Pichu.

Blev hemma idag. Vaknade med hosta och lite on i öronen och halsen, så jag tänkte att skolan inte skulle ge mig så mycket idag (två danslektioner). Svenska C idag, men där leker vi in rincip ändå bara, så jag tror inte att jag missade speciellt mycket.
Jag vill inte bli sjuk nu heller. I morgon kväll är det middag och lite party hos Melinda-vännen. Födelsedagsfirande, en och en halv vecka efter "the big day", men på självaste födelsedagen kunde hon ju knappast ha middag, för då var ju vi på Silja Galaxy ;)

Efter en rätt lång dag kom Amanda förbi en sväng, mycket trevliga 5 minuter det där. Behövdes efter min inte-gjort-något-seciellt-dag. Dagen har väl sett ut ungefär följande:

Vaknade först vid nio, upptäckte att jag försovit mig en timma (skolan skulle börja tio), men inte långt efter mitt upptäckande av den sena tiden, upptäckte jag även at jág hade en massa ont överallt. Från topp till tå, av olika anledningar. Hosta, täppt i näsan, ont i halsen och jättetrött. Förutom det hade jag (har jag!) träningvärk på min högra kroppshalva typ. Ynkans på vänster men den räknas inte om man jämför med vänstersidan. På sidan av midjan, i halva armen(axeln typ) och benen också, men där är det inte så farligt. Det mesta är från axel till axel, över bröstmuskerna precis under nyckelbenen. Aj. Det gör ont.

Men tiden läker alla sår, och Amanda kom i rättan tid, och för några minuter försvann allt dåligt.
Senare gick jag och mamma och köpte thai-mat, den var ganska stark mot slutet och det känns på ett lite annorlunda sätt när man är förkyld; det lägger sig typ vid halsmadlarna och upp i huvudet, inte så mysigt faktiskt, men det var ruggigt gott ändå! Kanske ska satsa på sötsaker när nästa förkylningsmaffia tänker hälsa på.

Har även varit lite duktig idag, mhm ;) Har kommit igång ordentligt med projektarbetet nu (som jag har bytt fram och tillaka med hur länge som helst). Så jag har skrivit en del faktiskt. Jätteintressant ämne jag äntligen valt, har alltid varit intresserad av det. Om Inkaindianerna! Gillar Mayaindianerna också, men kände att det fanns mer och både roligare och intressantare fakta om Inka, så det blev det nu. Ska nog bli bra tror jag. Sen ska man göra en liten föreställning av det också. Ska bli mucho fun in Machu Picchu.















Här är en bild av staden Machu Picchu i Inkariket,
som fanns under 1400-1500-talet i sydamerika.


Puss & kram,
god natt på er alla

onsdag 4 november 2009

Resan på det blåa havet, var rött, leende och underbart!

Kryssning måndag den 26/10 var grymt roligt!
Tillbringade ett dygn med mina gullistjejer!
En kvälll full av massa grönsaker och kasler ihopblandat i en pastasallad, dokusåpor och musik på teven i våran söta A-hytt, dryck avolika slag och prat, prat, prat!
En natt full av full av dans (!), spring, prat med sköna människor, vandring i trappor täckta av röda mattor.
Pussar och kramar mellan oss kära vänner, vi tycker om varandra. 4 tjejer. Nu vuxna tjejer. Vuxna brudar. Brudar som börjat leva livet! Vi släpper taget och faller åt alla håll, men klarar oss ändå, vi fångar alltid varandra, eller så

fångar man sig själv. Men vi faller inte. Vi faller inte pladdask. Vi står upprätt och skrattar. Vi leker med livet, människorna omkring oss och allt som är knasigt. Vi pratar, skrattar, tittar på film, åker på kryssning på en av oss' födelsedag! 18-årsdag! Sånt gör vi, och vi är glada som tusan!





Gör livet till det bästa som någonsinn skulle kunna finnas! Gör det du älskar och stå för det!
Peace out, take care & have a nice partylife!

Aj där. Aj där. Hjärta här.

Dagens danslektion i mitt hjärta!
Gaah underbart var det!
Lektionen bidrog till både skratt och svett.
Men även till lite småskada
Min kopps högersida är lite skadad, vilket beror på golvpartiet i koreografin.
Höften är lite röd, men gör främst ont
Knäet har fem blåmären som än så länge är röda, men som troligtvis börjar leka som en kameleont i morgon. Blåa kanske de blir. Eller gula.
Men för mig spelar det ingen roll att det gör ont på utsidan,
för jag skattar på indidan.

Dansa i eviget

Det är så himla kul.
Tänk att jag får göra det här.
Tänk att jag får göra något jag tycker om.
Det här är underbart.

Det som gör att det är extra underbart just nu, är att vi har kommit igång med våran slutproduktion.Gaah vad bra koreografin är.

Det är 40-tal.
Det är krig. Det är tyskland. Det är hemskt.
Det är Alice Babs. Det är Fred Astair. Det är kul.
Det är min klass. Det är Underbart.

Det här är det sista vi gör tillsammans. Alltså den sista riktiga föreställningen. Det är som att allt som varit i ettan och tvåan, endast har varit uppvärmining till trean. För det är det här man väntat på.
Man hoppades så innerligt att det skulle bli lyckat. Än så länge gick drömmen i uppfyllelse.
Och jag tror (är ganska säker på) att resten av resan kommer bli otroligt bra. Och kul.

Vi har tillsammans
skapat ett tema
skapat ett sammarbete
skapat en grupp
skapat värme
skapat skratt.
Jag kommer att saknar det.

Men än ska inte tårarna få falla
Vi har ett helt år kvar
att bara vara
att dansa
att skratta
att ha kul

I vår smäller det.

Först i maj- slutproduktionen har premiär.
Sen i juni- studenten

Ska bli underbart.

måndag 2 november 2009

Bedtime

Sova.
Ska bli underbart.
Höstlovet bestod inte riktigt av sömn...

Jag älskar sovmornar! Typskt att man inte får det i morgon då.. Tydligen börjar ett nytt schema eller nåt, förstår inte riktigt, men vi börjar 8:00 i morgon istället för 9:00... suck
Hinuismläxan som vi fick idag (att läsa kapitlet på 20 sidor ungefär) gick inte igenom för min del. Med tanke på min trötthet idag, så somnade jag självklart i soffan med boken uppslagen framför mig.. Inget funkar när man är så trött.

Jag ska ta oc lägga mig nu. Ska bli underbart.

Försöker skriva i morgon.
God natt

Då har de flitiga myrorna satt igång igen då...



Höstlovet gick snabbt.
Det hanns med mycker ändå.

Enligt mig har man lov för att återhämta sig efter ett visst antal veckor i skolan, och samla nya krafter att lägga till i sin energikälla. Vissa har fullt upp under sin lediga tid, medan vissa slappar rejält. Man kan väl säga tt jag har varit någonstans däremellan. Mer åt "fullt upp"-hållet. En kryssning med vännerna, en fest för storebrorsan och krogen... Jag har inte vilat specillt mycket, men måste säga att mitt höstlov blev riktit bra! Roligt och händelserikt, då trivs jag som bäst! Även fast hemmamyskvällar är en big hit så är party rejält kul det med. Det hanns inte med några myskvällar så det får bli någon helg snart!

Skolan idag var kul och seg. Kul för att man träffade mina fina danstjejer och segt med lektionerna.. Men det är väl så första skoldagen efter lovet brukar bli? Speciellt om man har haft rätt så fullbokat schema under lovet.
Huvudvärken och tröttheten som drabbade mig någon gång runt lunch, strax innan, gjorde att min kropp inte skulle ha orka med balettlektionen halv tre, vilket ledde till att jag drog mig hem. Jag behövde vila. Trodde jag skulle bli sjuk, hoppas jag inte har feber. Men det känns faktiskt lite bättre nu, så vi hoppas på att den blå-vita ipren-gubben inte behöver besöka mig.

Nu ska det lagar lite mat. På dagens lyxmeny står fläskpannkaka med lingonsylt ;)


Bild från när klassen firade Jennifer 17/10!